Materiaal

Gezonde lucht, daar zorg je mee voor!
In 2015 wilden we vooral meegeven wat ventileren nu juist is, dit jaar vertellen we hoe je optimaal kunt ventileren. Want ventileren is gezond, voor jezelf én voor je woning. Een superheld schiet ons te hulp om onze boodschap te verspreiden.

Wat kun je bestellen?

  • folder
  • raamstickers (60×60, 20×20)
  • affiche

Je kunt hier alvast de digitale versies bekijken.Wil je onze boodschap mee verkondigen? Bestel dan het materiaal via samenleven@provincieantwerpen.be.

Wat kun je als gemeente extra doen?
Wil jij ook gezonde inwoners in je gemeente? Zorg er dan mee voor dat ze bewust zijn van het belang van verse lucht voor de woning en voor de gezondheid. Help hen om vocht en schadelijke stoffen in hun woning te beperken. Hoe? Contacteer het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO) in jouw buurt om een activiteit organiseren. De activiteiten zijn steeds op maat van je gemeente. LOGO bekijkt samen met jou wie je wilt bereiken en welke kanalen hiervoor nodig zijn. Een greep uit hun aanbod:

  • Even binnenkijken bij de buren, dat is altijd leuk. Met ‘Gezond (t)Huis’ richt je een woning in als levensechte demonstratieruimte. Deskundige gidsen nemen groepen mee op een ontdekkingstocht doorheen de ruimtes. In elke kamer zie je goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu.
  • Tijdens een spannende tocht doorheen alle kamers van het huis in ‘Gezondheidsstraat 13’ tuimelen de spelers van het ene gevaar in het andere. Ze kunnen zich redden door de vragenkaarten van dit spel juist te beantwoorden.
  • Met een pakket van 5 geïllustreerde (en geplastificeerde) praatplaten kun je op een laagdrempelige manier een groepsgesprek houden over gezond wonen, samen met het begeleidingsboekje. Je kunt ze ook gebruiken als onderlegger tijdens een eetmoment.

Ventileren kan je leren!

Bekijk het filmpje en ontdek handige tips om je huis te verluchten!